dimarts, de juliol 8

Un bon recurs per a mares/pares desesparades/ts (com jo!!!!)

És broma!! La Queralt tampoc em dóna tants maldecaps, el que passa és que quan es porta malament, es porta mooolt malament! I jo, que tinc poca paciència i molts nervis, exagero sempre una mica la situació, ja sigui a l'hora d'afrontar-la o d'explicar-la.

Doncs bé, un dels recursos que he iniciat recentment i m'està funcionant molt bé - de moment- és el següent :

Fer una quadrícula (que la facin ells/es) de la mida que es cregui convenient (jo aconsellaria fer-hi forces quadres) i cada dia hi han de dibuixar una rodona, verda o vermella, en funció de com s'han portat, nosaltres la fem verda si s'ha portat bé i vermella si s'ha portat malament (és vàlid fer la meitat vermella i l'altre meitat verda, ja que si el matí s'ha portat malament, té la oportunitat de rectificar a la tarda) i quan has acabat tota la línia (que pot ser vertical o horitzontal) fas un recompte de les rodones, i si guanyen les verdes hi ha premi!!!
El premi poden ser coses molt variades, des d'una joguineta que el/la
nen/a fa temps que demana, una sorpresa, o .............. el que sigui!
Aixo m'ha anat bé perquè la Queralt tot el dia em demana que li compri tal cosa i tal altre i que mai li compro res i això li agrada molt i ho vol... i... i.... i perquè he aconseguit motivar-la cada dia perquè es porti bé (ja al matí quan la desperto li dic : Queralt! Que només te'n queden dos!! per exemple) i també he satisfet un dels seus tants desitjos materials - que de tant en tant ja van bé!-
He de confessar que aquesta "idea" està inspirada amb alguna tàctica que alguna mare (més veterana que jo) m'ha comentat; això demostra que sempre s'han d'escoltar les altres mares i els altres pares! Sempre en pots treure profit d'alguna cosa, encara que cada fill/a sigui diferent!
Però... aviso: també et pots trobar en que el teu fill/a et digui que haurem de fer-ne una per tu!! Com ha sigut el meu cas!




3 comentaris:

Anna ha dit...

Oh mary, m sembla fantàstica la idea! Jo d moment n tinc a ki aplicar li xò en prenc nota... jeje! Un petonàs i tb x l peke!*

Francesc Morales ha dit...

Li pots demanar a la Queralt que també em faça una quadrícula per a mi? I una altra per al Francesc? Potser això en ajudaria...
Un beset molt fort des del Magrib! També per a la xiqueta.
Elisabet i Francesc

Ramon Arxer i Galabert ha dit...

A nosaltres ens ho va recomanar la mestra. El nostre fill gran és bon nen però es distreu molt, al final per "marcar-lo" una mica van decidir fer una cartolineta on cada dia de mutuu acord posarien el "topo" de color verd, vermell o mig-mig. I la mestra ens va convidar a fer-ho també nosaltres a casa, i així ho vam fer. Vam fer un quadre amb les feines principals (vestir-se pel matí, recollir en tornar de l'escola, fer feines ràpid ...) i els dies de la setmana i també de mutuu acord l'anàvem omplint i al final de la setmana l'analitzàvem i si hi havia més verds que vermells hi havia premi.
Cal dir que ha funcionat.