diumenge, de gener 25

La llet amb CALCI

Jo, a casa, hi tinc sempre llet desnatada, vaig començar durant la meva època de règims inacabables que em van portar a realitzar una transformació absoluta de tots els productes que entren a la meva nevera i al meu rebost (pasta, arròs, cereals i pa integrals, iogurts i llets desnatades, tot sense sal i light etc...) i tenint en compte les diverses informacions que m'havien arribat de la inadequació de la llet (sobretot l'entera) em vaig acostumar a triar directament la llet desnatada cada vegada que m'apropo a la secció de làctics del súper.
En fi, que la Queralt, l'altre dia, vés per on, s'hi va fixar, i em va dir: "Mama, perquè compres sempre aquesta llet? Has de comprar llet amb CALCI!" I jo, amb cara d'estupefacció vaig sol·licitar a què es debia aquesta demanda? Com havia conegut l'existència de la llet amb calci?"
No recordo la continuació d'aquella situació, o bé alguna cosa ens debia distreure o bé la rapidesa amb la que es movien les agulles del rellotge em van fer demanar pressa a la Queralt per la necessitat d'enllitar-se aviat.

4 comentaris:

Rafel Fàbrega ha dit...

jo també sóc dels que he descobert recenment el teu bloc...et felicito, me l'he estat llegint una estona (no gaire perquè estic d'exàmens!) i m'ha agradat. Però no sabia que et tornessis a canviar de pis...ja no vius al costat de l'estació? si és així els Tombats haurem de venir altre cop a fer un soparet d'aquells tant bons i baixos en calories que fas!

Anònim ha dit...

Ei guapa,

acabo de llegir això de la llet amb calci, i t'ho deixo aquí pq sinó se m'oblidarà dir-t'ho.

La llet té molt de calci, però costa d'absorbir-lo, sobretot si no ets nòrdic. Amb tot, hi ha substàncies que ajuden a fixar-lo a l'organisme (com la vitamina D).

D'altra banda, la llet normal ja té prou calci, no cal afegir-ne. Però tingues present quan compres llet desnatada, és com si et servissis aigua per esmorzar. Vull dir que sense el greix propi de la llet, es perd tot el calci (via renal, suposo) tal qual l'ingereixes.

En resum, t'aconsello que compris llet norma, sense enriquir, però també sense desnatar. El producte original de la vaca és el millor amb diferència!

Ale, ja tens una classe de ciències aplicades a la vida real.

Salut i ptnts!

P.D. jo tb acabo de descobrir el blog i crec q és realment entranyable.

Anònim ha dit...

sisi, ja vam comprovar el teu paladar vegetarià al sopar de cosins...
ets de morro fi tu!!

PD: tens la meva graella!!!ja et trucaré. (encara la tens??)

Anònim ha dit...

El meu fill te 9 anys, és dels més alts i forts de la classe, i encara no ha tastat mai un got de llet, totes aquestes històries del calci necessari de la llet, és nomes un conte de les empreses làcties.

En fi trobem calci molt més assequible pel cos humà en altres productes, és més hi ha estudis a nivell internacional que han demostrat que el consum abusiu de productes làctics és un dels principals causants d'aturades cardíaques, però es clar això no t'ho anunciaran per la tele.